Berekeningen

Met de berekeningen van Vlindar weet u zeker dat het veiligheidssysteem geschikt is voor uw situatie

Uw gebouw moet voldoen aan de wet- en regelgeving, en bovenal veilig zijn. Daarbij is het niet alleen van belang dat de individuele veiligheidsproducten voldoen. De werking van deze producten hangt namelijk ook af van de toepassing en wijze van monteren.

De Safety Engineers van Vlindar zijn deskundig en bevoegd om valveiligheidsvoorzieningen door te rekenen. Naast de verschillende opleidingen die zij gevolgd hebben op dit gebied, beschikken ze over jarenlange ervaring in het ontwerpen en berekenen van hekwerken, klimvoorzieningen, ankerpunten en dergelijke. Tot slot is Vlindar actief lid van de NEN Commissie Valbescherming, waardoor we altijd op de hoogte zijn van de stand der techniek en de ontwikkelingen die er aankomen.

Informatie nodig?

Neem contact op voor meer informatie of het maken van een afspraak.

De mogelijkheden:

  • Constructieve beoordeling op haalbaarheid van de geplande voorzieningen
  • Detailberekeningen al in de bestekfase, óf
  • Controle op berekeningen van toeleveranciers
  • Op maat gemaakte voorzieningen al vooraf gedimensioneerd, dus geen verrassingen meer
  • Constructieve voorwaarden compleet in het bestek opgenomen

Veilig werken op hoogte

Laat uw systeem nu doorrekenen en krijg zekerheid in veiligheid van Vlindar

Zekerheid van de werking van het veiligheidssysteem – bij het ontwerp

Als eerste is het veiligheidsontwerp van belang. Zeker bij kabel- en railsystemen is het van belang dat de werking van het systeem wordt doorgerekend. Het systeem moet immers afgestemd worden op uw gebouw. De Safety Engineers van Vlindar maken daarom de sterkteberekeningen van het systeem (kan het systeem de krachten aan in deze configuratie) en de berekeningen van de benodigde vrije valhoogte (komt de gebruiker op tijd tot stilstand bij een val). Het aantal en type dempers, de tussenafstand van bevestigingen en de montagedetails moeten hier op afgestemd worden.

Zekerheid van de werking van het veiligheidssysteem – bij de constructie

Daarnaast moet er een constructierapport worden opgesteld. Aan de hand van de hiervoor berekende krachten kan een constructeur door middel van de Eurocodes berekenen of de bevestigingsmiddelen in combinatie met de specifieke ondergrond (dakconstructie) ook daadwerkelijk gaat werken. Men heeft bij de producttesten immers niet uw dak gebruikt als proefopstelling. Vlindar kan deze controle uitvoeren, of uw constructeur hierbij ondersteunen.