Diensten van Vlindar – voor fabrikanten van valbeveiliging

Vlindar heeft een duidelijke missie: werken op hoogte veiliger maken voor iedereen, met iedereen. Wij helpen u! Dit doen wij door onze expertise en jarenlange ervaring in te zetten en door innovatieve oplossingen te bieden voor veilig werken op hoogte.

Vlindar verbindt de ketens in de markt. Van het doorrekenen van producten tot de praktische uitvoering van veilig werk op hoogte.

Berekeningen

De berekeningen van met name ankers vereisen zeer specialistische, academische kennis. Het is aan u als fabrikant om aan te tonen dat uw producten voldoen. Wij kunnen u hiermee helpen, door onder andere sterkteberekeningen.

*(nieuwe) producten met eurocodes en normeringen

Trajectbegeleiding nieuwe producten

Voordat nieuwe producten op de markt verkocht kunnen worden gaat een lang traject vooraf, van ontwikkelen, testen, of toetsen door een Notified Body. Wij kunnen u adviseren hoe u aan de norm kunt voldoen. Wij hebben veel ervaring met het begeleiden van het certificeringstraject.

Technisch dossier

Bij het verkopen van veiligheidsproducten is het leveren van het technisch dossier (in de taal waarin het verkocht wordt) verplicht volgens de CE-certificering en de nieuwe wet de Wet Kwaliteitsborging. Vlindar kan het technische dossier voor u opstellen, op basis van uw testresultaten en productkennis.

Risico-inventarisatie en -evaluatie

Bent u fabrikant die rechtstreeks levert aan gebruikers of gebouweigenaren? Laat dan eerst een onafhankelijke RI&E opstellen door Vlindar.

Plan van aanpak

Bent u fabrikant die rechtstreeks levert aan gebruikers of gebouweigenaren? Het Plan van Aanpak is het vervolg van de RI&E. In het Plan van aanpak staat beschreven hoe de risico’s gereduceerd kunnen worden.

Veiligheidsontwerp

Bent u fabrikant die rechtsreeks levert aan gebruikers of gebouweigenaren? U besteedt het maken van het veiligheidsontwerp uit aan de onafhankelijke specialist op dit gebied. Vlindar maakt het veiligheidsontwerp en past daarbij uw veiligheidsproducten op de juiste manier toe, volgens de laatste geldende normeringen.

Opleidingen

Met de opleidingen van Vlindar bent u professioneel bezig met veilig werken op hoogte. Of u nu zelf producten ontwikkelt, op hoogte werkt, leiding geeft, beleid schrijft of uw kennis van de wet- en regelgeving wilt updaten. Met een workshop van Vlindar heeft u alle nieuwe inzichten weer tot u genomen.

Informatie nodig?

Neem contact op voor meer informatie of het maken van een afspraak.