Keuring en Inspectie van Vlindar

Met de Keuring en Inspectie van valbeveiliging bent u verzekerd van een onafhankelijke keuring

Vlindar keurt alle merken valbeveiliging en veiligheidstoepassingen. Vlindar is geen leverancier of fabrikant, daardoor bent u verzekerd van een onafhankelijke keuring. Met de keuring en inspectie van Vlindar krijgt u meer. U krijgt inzicht in de status van de veiligheidssystemen én van de verwerking en toepassing van de complete veiligheidsvoorziening. U weet zeker dat het systeem nog in orde is, maar ook dat het veilig en goed is geïnstalleerd.

De uitslag van de keuring en inspectie is in te zien in Safanto. Geen dikke rapportages meer, maar alles digitaal verwerkt!

Informatie nodig?

Neem contact op voor meer informatie of het maken van een afspraak.

Wat is het nut en de noodzaak van keuring en inspectie van valveiligheidsvoorzieningen?

Bij keuren en inspecteren denken de meeste mensen meteen aan slijtage van de producten. Hier wordt natuurlijk naar gekeken, maar dit is niet het enige dat van belang is. Denk bijvoorbeeld aan incidenten en warnings & notices van fabrikanten. Gemiddeld staan er 100 actuele waarschuwingen voor producten op onze checklist. Deze variëren van een extra controle bij de inspectie tot en met het compleet terugroepen van producten. Dit gebeurt zelfs de beste fabrikanten, productiefouten komen nu eenmaal voor.

Om de veiligheid toch te kunnen borgen is een regelmatige controle door een onafhankelijke deskundige nodig. Om zeker te stellen dat de keuring en inspectie ook plaatsvindt heeft de wetgever hierover regels opgesteld.

Interessant feit: naar schatting van de Inspectie SZW zijn er momenteel tussen de 5.000 en 25.000 non-conforme val- en klimbeveiligingen in omloop.

Veilig werken op hoogte

Regel nu de Keuring & Inspectie van uw valbeveiliging

Is keuren en inspecteren van valbeveiliging wettelijk verplicht?

Ja. Verschillende afdelingen en reglementen uit de wet- en regelgeving zijn hierop van toepassing, denk aan: Arbowet, Woningwet, Bouwbesluit, Warenwet, aansprakelijkheid (civiel recht) en wetgeving in Europees kader. Ook van belang is de jurisprudentie rondom aansprakelijkheid bij een ongeval. Werkgevers, opdrachtgevers en gebouweigenaren hebben allen verplichtingen in het op orde hebben en houden van de veiligheid op het gebouw, waar keuren en inspecteren een verplicht onderdeel van is.

Kennis en expertise

Cursus wet- en regelgeving rond Keuren en Inspecteren