Actie Vlindar: World Day for Safety and Health at Work

Vandaag is het internationale ‘World Day for Safety and Health at Work’. Deze Werelddag voor veiligheid en gezondheid op het werk is een jaarlijkse campagne voor veilig en gezond werk. Elke 15 seconden sterft een werknemer als gevolg van zijn werk, door een ongeluk of ziekte. Dat zijn er ruim vijfduizend per dag, oftewel twee miljoen mannen en vrouwen die jaarlijks hun leven verliezen door ongevallen en ziekten die samenhangen met het werk.

Elk jaar op 28 april is het ook Workers Memorial Day, waarbij de slachtoffers van arbeidsongevallen en beroepsziekten in de wereld worden herdacht. Er zijn 270 miljoen arbeidsongevallen en 160 miljoen beroepsziekten per jaar.

Deze internationale aandacht voor veiligheid op het werk is dus zeker nodig, omdat er nog veel te verbeteren valt op het gebied van veilig en gezond werken.

Vlindar draagt bij – 10% korting op training en opleiding

Veilig werken begint bij bewustwording. Gevaar herkennen, risico’s melden, maar ook veilig gedrag (stimuleren). Om hier aandacht voor te vragen heeft Vlindar in de maand mei een speciale actie: 10% korting op alle opleidingen.

Lees ook: