Cursus Veilig werken op hoogte voor woningbouw­corporatie De Woonplaats

Voor De Woonplaats, woningbouwcorporatie uit Enschede, heeft Vlindar de cursus Veilig werken met valbeveiliging gegeven. Een grote groep medewerkers nam deel. Zowel onderhoudsmedewerkers die regelmatig op de daken komen, als kantoorpersoneel die de zaken rondom de veiligheid moeten regelen hebben veel geleerd van deze dag.

Theorie en praktijk voor iedereen

In 4 cursusdagen zijn alle medewerkers op de hoogte gebracht van de ins en outs van valveiligheid. Naast theorie was ook ruimte voor de praktijk. Er werden bijvoorbeeld nieuwe harnassen gepast om zo een goede keuze te kunnen maken voor de aanschaf. De harnassen werden ‘in het echt’ uitgetest, op het dak. Ook was er een interactieve demonstratie, waarbij de cursisten zelf konden voelden hoeveel kracht er op een kabelsysteem terechtkomt bij een val.

Vanuit de medewerkers krijgen we enkel positieve reacties terug. Met name de combinatie van theorie (wet en regelgeving) afgezet tegen de risico’s in combinatie met mooie visualisaties en praktijkvoorbeelden, maakte het heel tastbaar voor alle collega’s. De koppeling van theorie naar praktijk maakt het goed te begrijpen en draagt enorm bij aan de bewustwording van de risico’s.

De Woonplaats – Enschede

Bij de cursus ‘Veilig werken met valbeveiliging’ hebben de deelnemers geleerd met valbeveiliging te werken, Persoonlijke Beschermingsmiddelen op een veilige manier te gebruiken en veilig te werken op hoogte. Ook deze cursus volgen? De cursus is bedoeld voor personen die te maken hebben met werken op hoogte en met gebruik van (persoonlijke) valbeveiligingsmiddelen (PBM). In de training wordt op praktische wijze uitleg gegeven over het juiste en veilige gebruik, krijgt u praktijkvoorbeelden en kunt u gevaren herkennen. Ook kent u de basisbeginselen uit de wet- en regelgeving.

Bij de training in Enschede is een verslag gemaakt door een journalist van Tijdschrift Roofs. Dat artikel kunt u hier lezen (in pdf):

Lees ook: